Buscamper
Een buscamper heeft als basis een normale bestelbus. Variaties zijn er in de lengte en de hoogte van de bus. Ook de as afstand kan variëren. Bestelbussen kunnen ook een lager toelaatbaar gewicht dan 3500 kilo uitgevoerd worden.
De carrosserie van de bestelbus voor het grootste deel gehandhaafd. Soms worden er extra ramen en een hefdak geplaatst.  Over het algemeen kiest men voor een bus met een standaard verhoogd dak. Bussen uitgevoerd met een hefdak kunnen voorzien zijn van een slaapplaats onder dat hefdak. Het grote voordeel is dat deze kampeerbusjes ook heel geschikt zijn voor dagelijks gebruik. Camperbussen kun je in een normale parkeerplaats parkeren en omdat het een camper is betaal je 25% van de “wegenbelasting”.
Door de beperkte ruimte zijn de binnenafmetingen van deze camper wat beperkt. Daar staat tegenover dat de rijeigenschappen door de beperkte afmetingen goed zijn en het parkeren eenvoudiger is.  Zeker in stedelijk gebied heeft deze camper zijn voordelen.
Doordat er de laatste jaren een aantal merken en uitvoeringen zijn bijgekomen en er goed is nagedacht over de inrichting en bouw hebben de buscampers de aan populariteit gewonnen. Veel Duitse bedrijven bieden buscampers aan die ze eerst één of twee jaar in de verhuurd hebben gehad. Hierdoor kunnen deze campers aantrekkelijk geprijsd worden en is de BPM al behoorlijk afgeschreven.