Het invoeren van een camper naar Nederland

Allereerst dit: overtuig u zelf dat de aangeboden camper via internet een eerlijke aanbieding is. Pas op bij particuliere aanbiedingen. Maak nooit een afspraak onderweg (parkeerplaats) maar bij de mensen thuis. Vraag altijd om een kopie van het kenteken. Controleer bij twijfel of het chassisnummer op het kentekenbewijs overeenkomt met het chassisnummer van de camper. Realiseer u dat geen garantie heeft wanneer u een camper van een privé persoon koopt. De aanbiedingen op onze site zijn gecontroleerd en alleen van betrouwbare aanbieders.

Het (zelf) invoeren van een camper uit Duitsland kan u een aanmerkelijk prijsvoordeel opleveren. Een voordeel dat al gauw kan oplopen tot zo'n 5000 Euro voor een jonge camper. Bovendien is de keuze in Duitsland vele malen groter en is er meer concurrentie. De laatste jaren zijn er bedrijven die zich toegelegd hebben op de Nederlandse markt. Deze zijn niet ver in Duitsland of aan de grens gevestigd. Ook de Nederlandse handel ziet dit voordeel, veel in Nederland aangeboden gebruikte campers komen oorspronkelijk uit Duitsland. Duitse bedrijven zijn wettelijk verplicht u 12 maanden garantie (Gewährleistung) te geven.

De douane
Het meest belangrijke aspect is de Douane. Deze controleert als eerste instantie immers de door u ingevulde aangifte formulier Belasting Personenauto's en Motorvoertuigen (oftewel de BPM).
Om teleurstellingen te voorkomen is aan te bevelen dat u zich er, voordat u de camper aanschaft, van overtuigt hoe hoog de BPM premie is.
Nadat uw camper bij de RDW technisch en administratief is gecontroleerd, wordt u automatisch doorverwezen naar de douane. Dit is vaak een loket verder.
De BPM wordt berekend over alleen het onderstel waarop de camper is gebouwd. Met het onderstel wordt dat gedeelte van de camper bedoeld wat gebouwd is door bijvoorbeeld Fiat. Men zoekt de oorspronkelijke prijs van het onderstel (in gesloten busvorm) op in de originele importeurs prijslijsten. De prijs van het onderstel op het moment dat het kenteken is afgegeven wordt overgenomen. U betaalt alleen BPM over de netto prijs. Dus niet over de BTW. Bij aanschaf van een nieuwe camper betaalt u 37,7% BPM. Is de camper bijvoorbeeld 36 maanden oud dan wordt over deze BPM 57% afgeschreven. 

Keuring rijksdienst van wegverkeer (RDW)
De Rijksdienst voor het wegverkeer (RDW) controleert of uw camper voldoet aan de Nederlandse wetgeving. Alle (merk)campers die na 2001 zijn gebouwd hebben een Europese goedkeuring. Derhalve zullen de campers gebouwd na die tijd zondermeer voldoen aan de Nederlandse wetgeving en goedgekeurd worden. Indien u wenst zal de RDW ook een eventuele APK keuring uitvoeren (niet verplicht).

Belasting motorvoertuigen (BPM)
U moet dan de prijs van het onderstel (in busvorm) weten, op het moment dat het kenteken is afgegeven.
Bijvoorbeeld; een Fort Transit 350 L 2.4 TDCI koste in april 2009, 27.300,- Euro. De camper is voorzien van airco, cruise-control en bijrijders airbag. Deze accessoires kosten 1450 Euro. Hierdoor komt de netto prijs voor de BPM berekening op 28.750 Euro. Op het moment van invoer is de camper 60 maanden oud. Dan is de BPM met 71% afgeschreven, dit betekend een rest BPM van 3222 Euro.

U ziet, de afschrijving van de BPM gaat veel sneller dan de waarde afschrijving van de camper. Dit is een van de belangrijkste redenen dat gebruikte campers uit Duitsland stukken interessanter geprijsd zijn.

Hulp nodig bij invoer

U ontvangt van ons een door de douane geaccepteerde ingevulde BPM aangifte formulier en een handleiding van alle procedures en handelingen die u (en de verkopende partij) moeten doorlopen.

Meer weten klik dan op deze pijl.

 

BTW

Indien er binnen Europa al BTW is betaald (het maakt niet uit welk land) dan vervalt de BTW in Nederland. Een uitzondering kan zijn dat de camper (bijvoorbeeld) uit de verhuur komt of minder dan 6500 kilometer heeft gereden. De BTW is dan (zoals men dat noemt) aantoonbaar. U betaald dan wel BTW maar de buitenlandse BTW kunt u dan terugvorderen. Er zijn bedrijven waarbij u in dit geval een factuur zonder BTW ontvangt omdat de camper wordt uitgevoerd.

Motorrijtuigenbelasting of houderschapsbelasting
U kunt (MOET) voor een camper gedeeltelijke vrijstelling van motorvoertuigenbelasting aanvragen.
Dit gaat niet automatisch. U moet het zelf aanvragen nadat u het Nederlandse kenteken heeft ontvangen. U dient dan een verzoek gedeeltelijke vrijstelling motorvoertuigen in.
Voor een camper betaalt u het zogenaamde kwarttarief.
Voor een camper met leeggewicht van 2620 Kilo en een totaal gewicht van 3400 kilo is dit circa 576,- Euro per jaar.

BPM afschrijvingstabel.

Voor een camper wordt de BPM berekend volgend de zogenoemde afschrijvingstabel.

 

BPM aangifte formulier.

U kunt het aangifte formulieren en het formulier voor de berekening hier .

 

Heeft u vragen of opmerkingen over bovenstaande? Stuur ons dan een E-mail. U ontvangt altijd antwoord.
 

U kunt uit deze beschrijving van de invoerprocedure geen rechten ontlenen.

 

Camperverzekering.

Indien u uw camper gaat invoeren in Nederland is het raadzaam om uw dure bezit vanaf het moment van overdracht direct goed te verzekeren. In het land van aanschaf (veelal België of Duitsland) moet u voor het verkrijgen van het uitvoer kenteken een tijdelijke WA verzekering afsluiten zodat u tijdens de rit naar Nederland verzekerd bent voor schade die u veroorzaakt aan derden.

Een tijdelijke WA verzekering biedt u echter zeer beperkte dekking. Zo is bijvoorbeeld eventuele schade aan uw eigen camper niet verzekerd!

Wij adviseren u daarom uw camper direct bij de overdracht in het buitenland te verzekeren voor Volledig Casco (Allrisk). Op deze wijze rijdt u de camper volledig verzekerd naar huis en bent u op die manier dus ook direct verzekerd voor bijvoorbeeld aanrijdingschades.

U kunt voordat u uw camper gaat ophalen een Volledig Casco (Allrisk) verzekering voor uw camper afsluiten bij Camperverzekerd. Camperverzekerd verzekert uw camper dan op basis van het chassisnummer Volledig Casco (Allrisk), zodat u direct goed verzekerd vanuit het buitenland naar huis kunt rijden!

 

Meer weten over deze verzekering? klik op deze pijl.

 

Ten slotte.

Vaak horen wij dat de gasfles aansluitingen lekken. Dit komt omdat de aansluitnippels van buitenlandse gasflessen anders zijn dan Nederlandse gasflessen. De verschillen kunnen voor een leek niet waarneembaar zijn. Overtuig u zelf of dat u de juiste aansluitnippels in uw camper heeft. Raadpleeg altijd uw gasleverancier of neem contact op met ons.

Onze ondersteuning bestaat uit.
Menu Korte omschrijving

Drukknop

Prijs check

U heeft een camper gevonden en wilt ons de vraagprijs laten controleren t.o.v. Duitse aanbiedingen.
BPM prognose U ontvangt u een BPM prognose die u als basis voor de BPM aangifte kunt gebruiken..
Draaiboek We hebben een draaiboek waar stap voor stap beschreven hoe een camper ingevoerd wordt.
BPM aangifte Een door de douane geaccepteerd en ingevuld BPM aangifte formulier.