Onze werkwijze en service


Wat is voor u de toegevoegde waarde wanneer u via ons een camper in Duitsland koopt?

 

Wij proberen alle twijfels bij u weg te nemen zodat u met een gerust hart en met onze hulp een Camper in Duitsland kunt kopen.


Op onze site adverteren alleen Duitse bedrijven. In het totaal zijn dat circa 75 bedrijven. Deze bedrijven maken gebruik van de dienstverlening van de campermakelaar.
Een Duitse camper naar Nederland invoeren is tegenwoordig niet meer zo moeilijk en wordt kosteloos door de campermakelaar begeleid. De campermakelaar kan ook (tegen meerprijs) de camper op Nederlands kenteken afleveren.
Zoals velen van u misschien weten zijn wij in Nederland gehouden aan de belasting motorvoertuigen (BPM). Ondanks een eerdere belofte om de BPM stap voor stap af te schaffen is die nog steeds hoog. Voor campers is de BPM 37,7% over de nettoprijs van het basisvoertuig in busvorm. De BPM schrijft sneller af dan de waarde van de camper. Dit betekend concreet dat jonge gebruikte campers uit Duitsland aanmerkelijk goedkoper zijn dan in Nederland. Bij een camper van 2 jaar is de BPM al met 46,5 % afgeschreven.

Het is niet voor niets dat de gebruikte campers die door de Nederland handel worden aangeboden vaak uit Duitsland komen.

Algemeen.
Realiseer u dat jong gebruikte campers in Duitsland stukken goedkoper (kunnen) zijn dan in Nederland. Laat bij twijfel door ons een prijsvergelijk maken .
Wij zijn ons er van bewust dat we in concurrentie met de camperleverancier om de hoek u een hoge servicegraad moeten bieden. De bedrijven die op onze site adverteren zijn bedrijven die in Westelijk deel van Duitsland in de deelstaten Nedersaksen en Noordrijn-Westfalen gehuisvest zijn. De bedrijven worden door ons op locatie gescreend en ze worden met enige regelmaat door ons bezocht. Bedrijven die zich niet aan de afspraken houden en bijvoorbeeld niet de gebruikelijk garantie van 12 maanden bij gebruikte campers geven worden van onze site geweerd.
Wij bemiddelen geen particulieren aanbiedingen.
 

Garantie.
U koopt in Duitsland  een gebruikte camper over het algemeen met 12 maanden garantie (Gewährleistung). Uitzonderingen kunnen hierop gemaakt worden wanneer de camper verkocht wordt als export camper aan een “Nederlands bedrijf” of wanneer de camper als “Kundenauftrag” aangeboden wordt. Vraag bij ons advies op wanneer u twijfelt over de garantieperiode. De campermakelaar vraagt dan een schriftelijke bevestiging op van uw garantie afspraken. Bovendien ontvangt u extra garantie service "garantie onderweg".  Een nieuwe camper kent uiteraard de fabrieksgarantie.
 

Bemiddeling.
Heeft u vragen over een camper, dan kunnen wij uw vraag in het Duits vertalen en doorsturen. Het antwoord vertalen wij naar het Nederlands. Op de site worden alleen standplaatsen genoemd en geen adressen. Het adres van de aanbieder ontvangt u wanneer u informatie van de camper aanvraagt. Wij controleren dan of de camper nog beschikbaar is en berekenen het BPM gedeelte opnieuw (BPM aandeel daalt per kalendermaand). Dit doen wij om teleurstellingen te voorkomen.


Camper invoeren.
Sinds de Europese eenwording zijn stap voor stap de handelsbarrières tussen de lidstaten weggenomen. Zo ook voor de vrije handel in campers. Het invoeren is een stuk vereenvoudigd en het risico dat een camper niet goedgekeurd wordt is niet meer aanwezig.
De campermakelaar ondersteund de invoer zodat u zorgeloos uw camper kunt kopen. De prijzen op onze site zijn inclusief alle invoerkosten.  Zie ook menukeuze invoerondersteuning.
 
Het invoeren.

Wij maken een onderscheid in 3 werkwijzen.

Zelfstandig invoeren:  U heeft voor invoer geen hulp van ons nodig.
Invoeren met begeleiding:  U ontvangt handleiding "invoer campers" en een door de douane geaccepteerd ingevuld BPM afgifte formulier.
Compleet invoeren:  Wij nemen u al uw zorgen en werkzaamheden uit handen. Afhankelijk van uw situatie en wensen maken wij een All-in aanbieding.
 

After sales.
Wanneer de camper geleverd wordt ontvangt u in een korte periode erg veel informatie over allerlei technisch zaken in en rond de camper. De instructie wordt over het algemeen in Duits gegeven. De campermakelaar realiseert zich dat deze informatie soms wel erg veel is. Indien u dat wenst komt de campermakelaar na levering bij u langs om een en ander nog eens door te nemen. Deze service geldt alleen voor campers die via deze site gekocht zijn en is vrijwel gratis. Pas na 100 gereden kilometers vragen wij een kilometervergoeding van € 0,25.


Gebruikers instructie (gebruikers ervaring).
Heeft u de goede gasflessen aansluiting? Heeft u de goede (LPG) gasflessen. Kunt u het reservewiel vervangen? Hoe bediend u de luifel zonder dat het kwetsbare mechanisme op termijn ontregelt wordt. Hoe kwetsbaar zijn de horgordijnen en vouwgordijn en hoe voorkom ik gebruikers schade. Enz. enz.
 

Garantie onderweg.
Het blijft u hopelijk bespaard, maar er kunnen altijd technische problemen optreden. Erg lastig wanneer u bijvoorbeeld in Zuid-Frankrijk bent en u heeft een garantieclaim. Wanneer u de camper via deze site aangeschaft heeft ontvangt u gratis garantie ondersteuning. U staat dan gedurende de garantie periode bij ons ingeschreven en u ontvangt een apart 06 service nummer. Dit nummer kunt u dan 7 dagen per week 24 uur per dag bellen (voice mail). Wij nemen dan contact op met u en met het bedrijf waar u de camper gekocht heeft en bemiddelende in de afwikkeling van het garantie geval.

Drukversie? klik hier.